April 2014

Laatste actie biebcafé levert gedicht voor Gedichtenmuur

Het Biebcafé gaat een andere bestemming krijgen. De laatste actie heeft  verspreid over 2 maanden een nieuw gedicht opgeleverd voor de Gedichtenmuur op de Menkemaborg. Iedereen kon meestemmen via facebook. Zeker 25 mensen hebben regelmatig meegestemd. En nu is het gedicht van Rutger Kopland verschenen, eerst op de muur van het biebcafé en vanaf 11 april ook op de glazen plaat van de Gedichtenmuur.

De familie vd Mee vertrekt hiermee definitief naar Almere met al hun activiteiten en werkzaamheden. Jammer, zegt Marcia, ik had graag hier willen blijven werken, maar het biebcafé kan ons geen toekomst bieden. Mijn ouders vonden het ook al vreselijk om met het Pannenkoekenrestaurant te stoppen. Helaas, het is niet anders. In Almere loopt ons restaurant gelukkig goed. Daar hebben we nu allemaal onze werkplek gevonden.

Van degenen die op het winnende gedicht hadden gestemd, heeft Marcel van Kersbergen het gedicht in miniatuur ingelijst overhandigd gekregen. Hij heeft vervolgens, samen met Aly Rook, ook een stemmer op dit gedicht, het gedicht op de Gedichtenmuur onthuld. Dit gedicht van Rutger Kopland is al het achtste dat in het voorjaar op de Gedichtenmuur komt. Al 7 jaar lang verschijnt er elke 3 maanden een nieuw gedicht in de Menkemaborg