Juni 2014

Gedichten als cadeautjes naar Almere gestuurd

Vrijdag 13 juni is het nieuwe gedicht voor de zomer op De Gedichtenmuur onthuld. Een gedicht over gehecht zijn en afhankelijk zijn van elkaar, Best Friends Forever, maar dan van boter en hagelslag. Het deed de jury denken aan Cees Buddingh, vandaar dat ze dit gedicht met veel plezier voor de muur hebben uitgekozen uit alle gedichten die vanuit het Poëzieproject voor de tweede klassen van de Rietlanden waren ingestuurd. De schrijver is Rick van der Mee.

De gedichten die waren ingestuurd, werden gekozen uit alle gedichten van een klas. Er waren dus ook andere mooie gedichten. Daarom zijn ze allemaal aan ballonnen gebonden en met de wind verzonden, met noordenwind naar Almere of Zeewolde. Voor de vinders een cadeautje dat je niet alle dagen krijgt.

Bij dit nieuwe gedicht zijn ook 2 informatie platen onthuld. Een glasplaat en een metalen info-paal, ontworpen en uitgevoerd door Tim de Rijk en Jack van Asselt. Deze toevoeging aan de Gedichtenmuur is met de Lelyprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds verwezenlijkt. Eén van de aanwezigen merkte op dat de Gedichtenmuur nu helemaal een onderdeel van de Kunstroute zou moeten worden.