Juni 2017

Nieuw gedicht gekozen door leerlingen SGL

Het gedicht van Willem Wilmink, dat deze zomer op de Gedichtenmuur staat, is gekozen door leerlingen Atheneum 4 van de SGL.

Zij deden een project waarin ze over verschillende onderwerpen gingen debatteren. In het voortraject ging het over gedichten: welk gedicht past het best op de Gedichtenmuur aan de Menkemaborg. Vervolgens schreven ze een betoog om de jury van de Gedichtenmuur te overtuigen van de keuze van hun gedicht.


Uiteindelijk heeft de groep van Suze van der Aa, Sebastian Mateboer, Jelger Kuipers en Youri Post het nieuwe gedicht geleverd, Het Goede Land van Wilmink. Vooral dat dit gedicht verschillende leeftijdsfases benoemt, vonden ze een belangrijk argument. En dat het duidelijk speelt in deze tijd, met alle stress, zeker voor jongeren.

Tot ieders verrassing kwam de nieuwe stadsdichter van Lelystad, Thomas Gerla, het gedicht voordragen waarmee hij stadsdichter is geworden. Van hem zullen we de komende jaren zeker veel gaan horen. Pikant detail bij zijn aanwezigheid was dat hij ook een oud-leerling van de SGL is. Het was dus weer een mooie onthulling van een mooi gedicht dat de moeite waard is om te komen lezen, in het voorbijgaan of even stilstaand.