VRIENDEN

In juni 2007 is de groep Vrienden van de Gedichtenmuur voor het eerst in touw geweest. Liefhebbers van poëzie in de openbare ruimte hebben zich bereid verklaard om de onthullingen elke drie maanden een extra feestelijk cachet te geven. Ze helpen indien nodig mee met de voorbereidingen. Ze zoeken een vervanger als ze verhinderd zijn. En ze komen na de onthulling bij elkaar om werk van een dichter te beluisteren, dat één van de leden heeft uitgezocht.

De groep bestaat uit Aly Rook, Dick Waterhout, Marianne Zuidveld, Gerrit Jan Harbers, Marjan Mees, Josine van der Drift, Hans Kuling, Jur Haak, Leo Telle, Rina van der Veen, Hetty Huisert, Lizette de Kam, Marcel Kersbergen en Peter van Beurden.

Dichters die in de loop der tijd aan de orde zijn gekomen: Pessoa, Willem Wilmink, Hendrik de Vries, Jan Kal, Driek van Wissen, Cees Buddingh, Rutger Kopland, Remco Campert, Willem Hussem, Slauerhoff, Tsjebbe Hettinga, Bert Schierbeek en Antje Krog.

De vrienden van de Gedichtenmuur wilden dit heuglijke 10-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben zij een kunstenaar, Joek van Draanen, de opdracht gegeven om een beeldend werk te maken.